Κροκέτες πατάτας με τυρί
Υλικά
1 μεγάλη πατάτα
80 γρ. φέτα
80 γρ. κεφαλοτύρι
2 κ.σ. άνηθος
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 αβγό
Αλάτι, πιπέρι
Για τον χυλό
6-7 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτάκι μπύρας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Βράστε καλά την πατάτα και λιώστε τη με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ. Προσθέστε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε τα καλά. Σε ένα μικρότερο μπολ αναμείξτε τα υλικά για τον χυλό μέχρι να σταθεροποιηθεί αρκετά. Στη συνέχεια μεταφέρετε τον χυλό στο μείγμα της πατάτας, ανακατέψτε τα καλά όλα μαζί ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα, καλύψτε το μπολ με ένα σελοφάν και αφήστε το στο ψυγείο τουλάχιστον για ένα τέταρτο ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και το μείγμα να «ξεκουραστεί». Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να «κάψει» και με ένα μεγάλο κουτάλι τηγανίστε το μείγμα σε μπαλάκια. Γυρίστε τις κροκέτες ώστε να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές, αλλά απομακρύνετέ τις εγκαίρως από τη φωτιά ώστε το εσωτερικό τους να παραμείνει ζουμερό. Για πιο υγιεινό αποτέλεσμα και πιο ελαφριά γεύση, μπορείτε να ψήσετε τις κροκέτες σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς, χρησιμοποιώντας ένα ταψί που θα έχετε καλύψει με λαδόκολλα.