Υλικά (για 4 μερίδες):
1 πεπόνι
1 αγγούρι
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 ml στραγγιστό γιαούρτι 2%
20 γρ. (4 φέτες) προσούτο
3 κ.σ. λευκό ξύδι (ή μπαλσάμικο από λευκό κρασί)
1 κ.σ. πικάντικη σάλτσα
1 κ.σ. μπούκοβο (προαιρετικά)
λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το πεπόνι και το αγγούρι, τους αφαιρούμε τα σπόρια, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το μπούκοβο και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε για 5-6 λεπτά τις φέτες προσούτο μέχρι να ψηθούν και να γίνουν τραγανές.
Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με το προσούτο, μπούκοβο, μαϊντανό και έξτρα πεπόνι.
Πηγή: dietstories.gr