Πριν κάποια χρόνια το Κυριακάτικο τραπέζι ήταν ιερό. Το μενού αποφασιζόταν τουλάχιστον μία ημέρα πριν και όλοι ακύρωναν οποιαδήποτε άλλη δουλειά, για να απολαύσουν το οικογενειακό γεύμα.
Είναι ωραίο το Κυριακάτικο τραπέζι. Φτιάχνει σχέσεις, δίνει λύσεις, μοιράζεσαι σκέψεις, συναισθήματα, κάνεις τα παιδιά σου κοινωνούς στην εξέλιξη της ζωής. Η προετοιμασία ξεκινά από νωρίς το πρωί. Το κρέας, έχει κυρίαρχο ρόλο στο τραπέζι. Το ροσμπίφ φτιαγμένο με μια μικρασιάτικη εκδοχή είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό φαγητό για καλοφαγάδες.
Τα υλικά που θα χρειστούμε για το ροσμπίφ είναι:
1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο
1 φλ. λάδι
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κρασί
3-4 ώριμες πολτοποιημένες ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
Επί το έργον:
Πλένουμε το κρέας χωρίς να το κόψουμε.
Με μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε μικρές τρύπες σε διάφορα σημεία του και βάζουμε μέσα μικρά κομμάτια σκόρδο.
Αλείφουμε την επιφάνεια του κρέατος με βούτυρο και το αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε κατσαρόλα μία κουταλιά βούτυρο και το λάδι να κάψουν και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το κρέας και το γυρνάμε απ’ όλες του τις πλευρές, για να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.
Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει με σκεπασμένη κατσαρόλα. Το γυρνάμε κατά διαστήματα.
Μόλις βράσει, προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε λίγο να «δέσει» η σάλτσα.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε, σουρώνουμε τα μακαρόνια και κατόπιν τα περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.
Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε μικρές φέτες, ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή:pontosnews