Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι η νέα αύξηση δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά είναι ένα βήμα προς τη σύγκλιση με τα εισοδήματα της Ευρώπης.

«Από σήμερα ο κατώτατος μισθός ανεβαίνει στα 780 ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά έως σήμερα. Έτσι, στο τέλος του μήνα, 585.000 εργαζόμενοι συμπολίτες μας θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται. Από το 2019, όταν και αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού φτάνει στο 20%».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, συνέχισε την περιοδεία του στην Βορειανατολική Ελλάδα.

Και έδωσε το  παρόν στην υπογραφή της επέκτασης του φράχτη του Έβρου.

Υπογραφή σύμβασης για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το έργο της επέκτασης θα ολοκληρωθεί με ή χωρίς ευρωπαϊκά κονδύλια, επιτιθέμενος στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος στήριξε τροπολογία που μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότη.. και κάλεσε την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί για το τι θα κάνει με τον φράχτη

«Ευρωπαϊκά ή εθνικά χρήματα. Τι θα κάνει η αντιπολίτευση θα τον ξεριζώσει;;;».

«Μόνο καθαρή νίκη ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη», δήλωσε από την Καλαμάτα ο Αλέξης Τσίπρας.

Σκληρή κριτική στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά της κυβέρνησης σε προεκλογική του ομιλία στην Καλαμάτα, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015-2019. Έμεινε όρθια στις κρίσεις. Μείωσε 50 φόρους, αύξησε κατά 20% τον κατώτατο μισθό, έχει διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τη υπόλοιπη Ευρώπη, η ισχυρή φωνή της ακούγεται από το Κογκρέσο μέχρι το Ισραήλ και από τις Βρυξέλλες μέχρι τον Αραβικό κόσμο. Τα σύνορα μας είναι απροσπέλαστα και η γεωστρατηγική μας θέση ενισχυμένη».

50 ημέρες πριν από την πρώτη κάλπη τα κόμματα ανταλλάσσουν πυρά ενώ στο τραπέζι βρίσκονται και τα σενάρια συνεργασίας της επόμενης ημέρας.


Πηγή