Νέο μήνυμα για την τραγωδία των Τεμπών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μαρούσι, στην πρώτη του περιοδεία μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

«Ξέρω πολύ καλά φίλες κα φίλοι ότι η καλύτερη δικαίωση για την θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στην χώρα μας. Είναι μία αποστολή την οποία πρέπει να αναλάβουμε. Να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα μιας ελλάδαος που ερχεται απότοπαρελθον μας πληγώνει δεν μας εκφράζει και δεν αξίζει στη νένα γενιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Από τη πρώτη στιγμή ο κος Μητσοτάκης προέταξε το ψέμα, την επικοινωνία, τη δικαιολογία. Και καμία δικαιολογία, καμία απόπειρα αποποίησης ευθυνών, συμψηφισμού ή συγκάλυψης δε μπορεί πια να γίνει πιστευτή. Γιατί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκληση στις οικογένειες των θυμάτων χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αναφορά του Πρωθυπουργού σε θυσία των παιδιών στα Τεμπη ενώ πυρά εξαπολύουν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

«Ο Πρωθυπουργός της καθυστερημένης συγγνώμης και της «άγνοιας», έδειξε τον αμετανόητο τρόπο άσκησης της εξουσίας του χαρακτηρίζοντας «θυσία» τον τραγικό θάνατο των 57 συνανθρώπων μας», υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ.

«Είναι πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται «θυσία», έγκλημα ήταν στο βωμό του κέρδους», ανέφερε το ΚΚΕ.

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων

Το πρωί συνεδρίασε για πρώτη φορά το συντονιστικό κέντρο ασφαλείας σιδηροδρόμων, όπου κλείδωσε το σχέδιο της επανεκκίνησης των δρομολογίων των τρένων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η έναρξη θα γίνει με τον προαστιακο στις 22 Μαρτίου, στις 27 θα προστεθεί και το δρομολόγιο προς Κόρινθο καθώς και εμπορικά δρομολόγια, ενώ την 1η Απριλίου θα γίνει για πρώτη φορά η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Κόντρα για την τηλεδιοίκηση

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζουν με αμείωτη ένταση να ανταλλάσσουν πυρά για τον εάν υπήρχε ή όχι τηλεδιοίκηση στη Λάρισα.

Κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού έγινε αναφορά στις σήραγγες από όπου θα διέρχεται πλέον ένας μόνο συρμός μέχρι να ολοκληρωθεί η τηλεδιοίκηση, ενώ πλέον θα βρίσκονται δύο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια.


Πηγή