Στην κρισιμότητα της πρώτης Κυριακής εστιάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε την επόμενη τετραετία να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος που αποκάλυψε η τραγωδία των Τεμπών.

«Αυτή ακριβώς η τραγωδία με κάνει ακόμα πιο αποφασισμένο να συγκρουστώ με αυτό το οποίο αποκαλούμε βαθύ κράτος, τις εστίες του αναχρονισμού, της αναξιοκρατίας, του «ωχαδερφισμού», που δυστυχώς υπάρχουν ακόμα σήμερα μέσα στη δημόσια διοίκηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Από την Αγία Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματικό κράτος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο ίδιος παράγοντας αστάθειας γιατί όσο συνειδητοποιεί όπως είπε ότι δεν θα είναι ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου της επόμενη των εκλογών της 21ης Μαΐου τόσο θα ποντάρει ακόμη και σε τρίτες κάλπες.

«Είτε δεξιός είτε αριστερός είτε κεντρώος την αδικία κανείς δεν μπορεί να τη βαστάξει. Κι αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια μεγάλη αδικία. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι δικαιοσύνη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η φράση «θα το δούμε τότε» του Γιώργου Τσίπρα εκλήφθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ως η αποκάλυψη της πραγματικής πρόθεσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει τη λεγόμενη και κυβέρνηση των ηττημένων.

«Αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν αλλιώς, με τον κ. Βαρουφάκη, που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες. Ίσως και με κάποιο ακροδεξιό κόμμα, αν η συμπλήρωση με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη δεν φτάνει. Για αυτό η κάλπη στις 21ης Μαΐου είναι καθοριστική», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Το ΠΑΣΟΚ μιλά ανοιχτά για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας για να έχουν οι κυβερνήσεις θεσμικά εσωτερικά αντίβαρα απέναντι σε φαινόμενα αυθαιρεσίας.

Πρωταπριλιάτικο αστείο η συμμετοχή του ΚΚΕ σε συγκυβέρνηση είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα με τους πολιτικούς αρχηγούς να πυκνώνουν τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα.


Πηγή