mitso76.png
mitso76.png

«Όσοι φαντάζονται ότι η Νέα Δημοκρατία είχε προβλήματα συνοχής είναι βαθιά γελασμένοι».

Με αυτή τη φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να κλείσει την συζήτηση για την ύπαρξη «γαλάζιου» αντάρτικου μέσα στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις πρόσφατες ερωτήσεις 20 κυβερνητικών βουλευτών, για τα κόκκινα δάνεια, τη φαρμακευτική δαπάνη των χαμηλοσυνταξιούχων και τις χρεώσεις της ΔΕΗ σε πλημμυροπαθείς.

«Σε ένα περιβάλλον που δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση, η κυβέρνηση ως αλεξικέραυνο, απορροφά όλους τους κραδασμούς. Μελετάμε το ζήτημα που έθεσαν οι 8 για την απαλλαγή από την φαρμακευτική δαπάνη των χαμηλοσυνταξιούχων».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στενή, όπως είπε, συνεργασία του Μεγάρου Μαξίμου με τους βουλευτές, όπως έγινε και στην περίπτωση του σχεδίου ανασυγκρότησης για τον Έβρο, το οποίο παρουσιάστηκε χθες, ύψους 2,8 δις ευρώ.

Τα κίνητρα για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στον Έβρο

Επιπλέον ανακοινώθηκαν και κίνητρα για την παραμονή και την επανεγκατάσταση στον νομό, όπως:

-Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων για 3 χρόνια

-Ενίσχυση έως 10.000 ευρώ για 1000 ωφελούμενους που θα κατοικήσουν σε Σουφλί, Ορεστιάδα ή Διδυμότειχο

-Αύξηση μοριοδότησης για το Δημόσιο

Ο «γαλάζιος» κοινοβουλευτικός έλεγχος πάντως συνεχίστηκε και χθες, με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο να καταθέτει ερώτηση για υπέρογκες χρεώσεις της ΔΕΗ σε γεωτρήσεις πλημμυροπαθών, αλλά και με τον Γιώργο Βλάχο, ο οποίος επανήλθε, υποστηρίζοντας ότι δεν πήρε απαντήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια.

«Υπάρχει η βούληση από μέρους του Υπουργείου σας για νέες παρεμβάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ τραπεζών-funds και δανειοληπτών, κλείνοντας οριστικά ένα κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό θέμα που άνοιξε η κρίση με ευθύνη και των δύο πλευρών;».

Οι τόνοι σηκώθηκαν και στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Άδωνι Γεωργιάδη σε «γαλάζιους» βουλευτές για το ΕΣΥ, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να ασκεί κριτική στην Ειρήνη Αγαπηδάκη για το πρόγραμμα του προσωπικού γιατρού, υποστηρίζοντας ότι εντάσσονται σε αυτό ανειδίκευτοι επιστήμονες.


Πηγή