Στην ατζέντα βρίσκονται τα ενεργειακά, αλλά αυτό που θα απασχολήσει τους ηγέτες της Ευρώπης είναι τα όσα συμβαίνουν με το τραπεζικό σύστημα και τους κλυδωνισμούς μετά τις εξελίξεις στην Credit Suisse.

«Οι καλύτερες ημέρες για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά μας», δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Παράλληλα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «η αύξηση των επιτοκίων πιέζει τους δανειολήπτες, αλλά η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα βοηθήσει και στην μείωση του κόστους δανεισμού».

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι πρέπει να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαίων ηγετών για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης και να μην εξαντλείται το συγκεκριμένο ζήτημα σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών.

«Η διεύρυνση του ΑΕΠ της Ελλάδας “ξεπερνά τις μεγάλες οικονομίες” από το 2019 και ”ο ρυθμός μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων “είναι αξεπέραστος από τον τραπεζικό κλάδο οπουδήποτε, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Καλά νέα και περισσότερα καλά νέα θα έρθουν σύντομα», έγραψε στο twitter o πρωθυπουργός


Πηγή