«Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις 5 Ελλάδες, την παραγωγική, την κοινωνική, τη δίκαιη, την πράσινη, ψηφιακή και την ισχυρή τονίζοντας ότι στόχος του είναι η σύνθεση.
«Να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα που οι ατομικές φιλοδοξίες θα συμβαδίζουν με τη συλλογική πρόοδο».
O πρωθυπουργός τόνισε ότι οι διαχωρισμοί του χθες έχουν ξεπεραστεί.
«Είμαστε αντίπαλοι, δεν είμαστε εχθροί».
Αναλυτικά αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας με τη δέσμευση ότι θα υλοποιηθούν όσα είπε προεκλογικά στο ακέραιο.
Προσωπικό του στοίχημα η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ( Ε.Σ.Υ. ) όπου έκανε ξεχωριστή αναφορά στο ΕΚΑΒ.
Το 2025 είπε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση και μιλώντας για το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.
Μίλησε όμως και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο τη μείωση του δημοσίου χρέους αρκετά κάτω από το 140% του ΑΕΠ έως το 2027, τη μείωση της ανεργίας στο 8%, την αύξηση των εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ και τη μείωση των ανισοτήτων με μόνιμα και έκτακτα μέτρα στήριξης.
Τα μηνύματα Μητσοτάκη προς όλες τις… πτέρυγες της Βουλής
Ο πρωθυπουργός μέσα από τις προγραμματικές του δηλώσεις στην Βουλή επιχείρησε να βάλει ένα ιδεολογικό πρόσημο στις αναφορές του με ισχυρότατο θα έλεγε κανείς το στοιχείο της αναφοράς της κυριαρχίας στο κέντρο.
Από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικά το πρώτο μέρος της ομιλίας του, που ήταν ιδιαίτερα ιδεολογικά φορτισμένη βγαίνουν κάποια συμπεράσματα.
Yπήρχαν κατ’ αρχήν μηνύματα προς όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου, κυρίως περί της ιδεολογική κυριαρχίας που φαίνεται να θέλει να κερδίσει την επόμενη κυβερνητική θητεία.
Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τώρα χρειάζεται να ”χτίσουμε” ακόμα μεγαλύτερες σχέσεις εμπιστοσύνης με όλο και μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας».
Απευθυνόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι έκλεισε ένας πολυετής κύκλος εθνικού διχασμού και τοξικότητας.
Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι χρειάζονται δύο θητείες προκειμένου να «θεραπευτούν» όλες οι στρεβλώσεις του παρελθόντος.
Πηγή