«Καταδικάζουμε…»

«Καταδικάζουμε κάθε επίθεση εναντίον οποιουδήποτε προέδρου και πρωθυπουργού χώρας, βέβαια δεν κατάλαβα από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι ήξεραν οι Ρώσοι αφού ήταν μυστική η συνάντηση, άρα κάποιος το έχει δώσει από εμάς ή τους Ουκρανούς», είπε αρχικά και αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουκρανία.

«Εκεί που χτυπήθηκε η περιοχή είναι τα μη επανδρωμένα υποβρύχια των Ουκρανών που διέλυσαν και καλά κάνανε. Γιατί πήγε (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) στην Ουκρανία; Για δουλειές. Ποιος είναι ο λόγος να πάει τώρα; Κακώς πήγε ο πρωθυπουργός τώρα. Για ποιον λόγο πήγε;», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως:

«Διαφωνώ με το να μπει η Ουκρανία στην ΕΕ».

Όπως λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης:

«Γιατί να μπει η Ουκρανία στην ΕΕ και να κοπούν οι επιδοτήσεις οι αγροτικές κατά 65% από την Ελλάδα; Καταδικάζουμε, και εισβολή του Πούτιν είναι και κακώς έχουν γίνει όλα αυτά, αλλά μην εξιδανικεύουμε κάτι το οποίο επιχειρείται από το Μαξίμου προπαγανδιστικά να θεωρηθεί ότι είναι κάτι μεγάλο. Δεν πηγαίνεις έτσι επίσκεψη σε μια εμπόλεμη ζώνη. Δεν πας σε βομβαρδισμένο τοπίο».

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Μιλώντας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Βελόπουλος λέει:

«Ο κ. Χαρίτσης υποκριτικά το έκανε εχθές (σ.σ. για την πρόταση μομφής). Αν ήθελε να πέσει η κυβέρνηση θα έπρεπε όταν το προτείναμε εμείς με τον γάμο των ομοφυλοφίλων, να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας. Εκεί θα έπεφτε η κυβέρνηση. Εδώ έχει 158, όλοι στη ΝΔ θέλουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ποια ιδιωτικά πανεπιστήμια τώρα, πανελλαδικές δεν μπορούν να κάνουν. Ποιον να εμπιστευτώ εγώ, τον κ. Πιερρακάκη; Ποια ιδιωτικά πανεπιστήμια; Έχουν γίνει τα δημόσια; Είναι άρτια τα δημόσια σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας για να πω ότι πάμε στην ιδιωτική παιδεία;».

Όπως συμπληρώνει ο ίδιος:

«Βασικός κανόνας του Συντάγματος, της Δημοκρατίας, είναι να μην πειράζεις το Σύνταγμα και να μην το ερμηνεύεις αλά καρτ. Ας περιμέναμε την αναθεώρηση, να αλλάζαμε το άρθρο 16, να κάναμε διάλογο όπως έγινε στην Κύπρο δύο ολόκληρα χρόνια. Εδώ έρχεται fast track ο κ. Πιερρακάκης. Μια εταιρεία ενδιαφέρθηκε πριν από δύο μήνες ότι θέλει να κάνει ιδιωτικό πανεπιστήμιο και τώρα fast track μετά από δύο μήνες φέρνει το νομοσχέδιο η ΝΔ. Όταν εσείς θέλετε να κάνετε μια δουλειά και εγώ σας εξυπηρετώ αμέσως, σημαίνει ότι σας εξυπηρετώ, δε δικαιολογείται διαφορετικά, είναι μια εταιρεία ολετήρας. Εγώ είμαι υπέρ του ιδιωτικού κεφαλαίου αλλά με προϋποθέσεις, όχι έτσι, εδώ έχουμε λεηλασία».

Ο ίδιος λέει πως:

«Η βασική προϋπόθεση είναι να κάνουμε πιλοτικά, όπως το πρότεινα εγώ στον κ. Πιερρακάκη. Του άρεσε η ιδέα στην αρχή, μου φάνηκε περίεργο. Δε θα έρθει κανένα Harvard στην Ελλάδα, ούτε κανένα Cambridge, ούτε καμία Σορβόννη. Μην κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό. Είδαμε τι έγινε με τις ιδιωτικοποιήσεις στα αεροπορικά, στον σιδηρόδρομο, στους δρόμους, στο νερό, στη ΔΕΗ. Αυξήθηκαν όλα. Άρα λοιπόν, εγώ θα μπαίνω με 19.500 μόρια στην ιατρική, σου λέει ένας νεαρός ο οποίος είναι φτωχός, και ο πλούσιος θα μπαίνει με 9μιση. Εγώ είμαι υπέρ των φτωχών, όχι των πλουσίων».

Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο:

«Περίπου 10.000 είναι οι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό και οι περισσότεροι είναι μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί. Να πας στην Κύπρο ή στη Βουλγαρία είναι άλλο θέμα. Το ζήτημα είναι να χτίσεις παιδεία από τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι ‘χάρχαλα’, δεν έχουν καθηγητές, υποδομές, είναι υποχρηματοδοτούμενα. Φτιάξε τη δημόσια παιδεία σου από τη βάση και πάμε στα ιδιωτικά. Για μένα όρος ζωής είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο. Εμείς λέμε να μπαίνουν όλοι στο πανεπιστήμιο αλλά θα κόβονται από το πρώτο έτος αν δεν περνούν τα μαθήματα. Δε γίνεται να έχουμε φοιτητές 40 ετών».

«Για μένα έπρεπε να είναι αφορισμένοι»

«Η Εκκλησία στα του οίκου της και η Πολιτεία στα του οίκου της. Η Πολιτεία μπήκε στα του οίκου της Εκκλησίας. Είναι δικαίωμα της Εκκλησίας να μην επιτρέψει σε βουλευτές οι οποίοι αντίθετα στους συνοδικούς κανόνες, νομοθέτησαν. Αν θες να πας στην Εκκλησία έχει κανόνες. Η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να σε δεχτεί και αμαρτωλός να είσαι αλλά σε έχει προειδοποιήσει ότι αν νομοθετήσεις υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων, είσαι εκτός», είπε σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με μητροπολίτες να αρνούνται την είσοδο σε ναούς σε βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της επέκτασης του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Για μένα έπρεπε να είναι αφορισμένοι, η Εκκλησία πρέπει να τους αφορίσει. Να αφοριστούν αυτοί που ψήφισαν και αυτοί που απείχαν».


Πηγή