Τα τηγανητά, ζαχαρωμένα ψωμάκια που θυμίζουν μακρόστενους λουκουμάδες, είναι δημοφιλές street food στο Μεξικό, το Περού και την Ισπανία.
Υλικά:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 τεμ. Βανίλια σε σκόνη
4 αυγά
2 και ½ κ.σ. ζάχαρη καστανή
¼ κούπας βούτυρο
½ κ.γλ. αλάτι
1 κούπα νερό
Για τη σοκολάτα:
250 γρ. κρέμα γάλακτος
200γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. μέλι
Διαδικασία:
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο, το νερό και ανακατέψτε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε να ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να σφίξει και έπειτα αποσύρεται από την φωτιά.
Βάλτε τις βανίλιες και τα αυγά ένα – ένα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα με γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθεί το αυγό.
Μόλις το μείγμα σας σφίξει αρκετά, βάλτε το μέσα σε κορνέ με αστεροειδή μύτη για να πετύχετε το σχήμα τους.
Βάλτε σε ένα τηγάνι καλαμποκέλαιο και μόλις ζεσταθεί, τηγανίστε το μείγμα σας σε λωρίδες. Για να πετύχετε τις λωρίδες απλά πατήστε το κορνέ σας πάνω από το τηγάνι.
Μόλις οι λωρίδες πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα βγάλτε τις από το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σοκολάτα:
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος για να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέστε την κουβερτούρα, αφού την σπάσετε σε μικρά κομματάκια και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε.
Τοποθετήστε την σοκολάτα σας σε ένα μπολάκι για να βουτήξετε τα churros σας.