Υλικά για περίπου 50 κομμάτια:
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1½ κ.σ. βούτυρο
1/4 φλ. του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
50 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
80 γρ. μπέικον σοταρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. του τσαγιού γάλα πλήρες
1 κρόκος
1/4 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά να είναι al dente, περίπου 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώσπου να ζεσταθεί και να πάρουμε μία κρέμα, περίπου για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το τσένταρ και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα τυριά να λιώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά.
Σε μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο με την καπνιστή πάπρικα. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε μαζί με το ψιλοκομμένο μπέικον στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα.
Βουτυρώνουμε ελαφρά τις θήκες για μάφιν και βάζουμε σε κάθε μία από 2 κ.σ. παρμεζάνα. Τις γεμίζουμε με το μείγμα των ζυμαρικών. Προσοχή! Βρέχουμε ελαφρά τα δάχτυλά μας και πιέζουμε το μείγμα για να γίνει κατά το δυνατόν συμπαγές. Τελειώνουμε, μοιράζοντας λίγη παρμεζάνα ακόμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και με ένα κουτάλι, τα αφαιρούμε από τις θήκες και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Πηγή