Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμάρια παπαρδέλες
200 γραμμάρια τυρί του τοστ κομμένο σε κομματάκια
250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια
250 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κομμάτια
250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις παπαρδέλες για περίπου 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και στη συνέχεια τις στραγγίζετε καλά.
Τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζετε με ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Ρίχνετε την κεφαλογραβιέρα, το έμμενταλ, το μπέικον και τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά με πιρούνι.
Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήνετε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για 30 λεπτά έως ότου λιώσουν τα τυριά και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.
Πηγή