2 αυγά
4 μεγάλες φουντίτσες μπρόκολου
½ φλ. σπανάκι τσιγαρισμένο
¼ φλ. cheddar
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
σάλτσα ντομάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε το μπρόκολο για περίπου πέντε λεπτά.
Σούρωσε το μπρόκολο και ψιλόκοψέ το σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μπρόκολο, το τσιγαριαστό σπανάκι και ανακάτεψε καλά.
Πρόσθεσε και το τριμμένο τυρί και ζέστανε σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά.
Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά όταν κάψει το λάδι, ρίξε το μείγμα αυγών και επανάφερε το τηγάνι, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
Μόλις αρχίσουν να σταθεροποιούνται τα αυγά, γύρισε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
Πρόσθεσε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι και επανάφερε την ομελέτα στο σκεύος από την άψητη πλευρά της.
Ψήσε για άλλο ένα λεπτό, αφαίρεσε από τη φωτιά και σέρβιρε με τη σάλτσα ντομάτας.