Για την ζύμη θα χρειαστούμε:
600γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη (προσοχή, όχι φρουκτόζη γιατί δε θα φουσκώσει)
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό (προσοχή, ούτε καυτό, ούτε κρύο γιατί δε θα πετύχει η ζύμη)
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
Γαλοπούλα βραστή σε φέτες
250γρ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
Κέτσαπ για τη βάση χωρίς ζάχαρη και γλουτένη
Ψιλοκομμένη πιπεριά
Φέτες ντομάτας
Ψιλοκομμένα μανιτάρια
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για την ζύμη και ξεκινήστε το ζύμωμα. Κρατήστε λίγο αλεύρι και προσθέστε το ενώ ζυμώνετε, μέχρι το μείγμα να μην κολλάει στα χέρια σας. Μόλις πετύχετε την επιθυμητή υφή, βρέξτε με πολύ λίγο νερό την κορυφή της ζύμης και σκεπάστε το μπολ με μία πετσέτα. Αφήστε την ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα για να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει η ζύμη, βρέξτε ελαφρά τα χέρια σας με ελαιόλαδο και απλώστε με προσοχή την ζύμη στο ταψί της επιλογής σας, το οποίο το έχετε λαδώσει ελαφρώς προηγουμένως.
Απλώστε την κέτσαπ στην ζύμη, από πάνω τις φέτες γαλοπούλας και τέλος το τριμμένο τυρί. Στην συνέχεια τοποθετήστε τις πιπεριές, τις τομάτες και τα μανιτάρια ενώ θα μπορούσατε διαφορετικά να προσθέσετε ελιά, κρεμμύδι μέχρι και κολοκύθι ή μελιτζάνα. Στο τέλος πασπαλίζετε την πίτσα σας με ρίγανη και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.