Ο κορμός σοκολάτας αποτελεί ένα από τα πιο εύκολα στην παρασκευή τους γλυκά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  •     250 γρ. βούτυρο
  •     6 κ. σ. κακάο
  •     300 γρ. ζάχαρη άχνη
  •     2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  •     4 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

  •     Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνεις το βούτυρο
  •     Το αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις την ζάχαρη άχνη, το κονιάκ και το κακάο
  •     Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
  •     Σπας τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνεις στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού
  •     Το αφήνεις για λίγο να κρυώσει
  •     Βάζεις σε μια επιφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί όπου ρίχνεις το μείγμα κατά μήκος
  •     Το τυλίγεις προσεχτικά σε σχήμα κορμού και το κλείνεις και από τις δύο άκρες
  •     Με τα χέρια σου του δίνεις στρογγυλό σχήμα και τον βάζεις στην κατάψυξη για 4 τουλάχιστον ώρες

govastileto.gr


Πηγή