Λαδόπιτα: Το παραδοσιακό νηστίσιμο γλύκισμα της Λευκάδας
Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 4 – Δύσκολη
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι
3 φλιτζάνια λάδι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
Σουσάμι
Κανέλα
Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα για 7-10 λεπτά ώστε να γίνει σιρόπι. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Σταδιακά προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα. Πασπαλίζουμε με κανέλα.