Συνολικά 63 μαθητές από τα επτά Δημοτικά Σχολεία της Λαμίας εκδήλωσαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, μετά την κατανάλωση σχολικού γεύματος, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά και την καταμέτρηση που έκαναν οι διευθυντές των σχολείων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το LamiaNow, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που ασθένησαν, καθώς τα σχολικά γεύματα διανέμονται μεν στα σχολεία, αλλά οι μαθητές τα καταναλώνουν στο σπίτι τους.

Την ίδια ώρα, μεγάλος αριθμός των γευμάτων είτε καταναλώνεται από άλλα μέλη της οικογένειας, οπότε κάποιοι έχουν ασθενήσει αλλά δεν έχουν καταγραφεί, είτε κάποιες οικογένειες τα διαθέτουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είτε στα συσσίτια.

Στον εισαγγελέα Λαμίας οι γονείς

Γονείς βρέθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Λαμίας για να καταγγείλουν τα όσα συνέβησαν. «Κάθε πέντε λεπτά στις ομάδες μας, ενημερωνόμασταν και για ένα ακόμη κρούσμα. Κοινός παρανομαστής σε όλα τα περιστατικά ήταν το σχολικό γεύμα, αφού όσα παιδιά αρρώστησαν είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό που μοιράστηκε στο σχολείο τους. Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι το ίδιο παρατηρήθηκε και σε άλλα σχολεία της πόλης, με παιδιά να εμφανίζουν τα συμπτώματα μόλις έφαγαν τις μερίδες τους. Από το πρώτο κιόλας περιστατικό ενημερώσαμε τον Διευθυντή του Σχολείου μας, ο οποίος σήμερα έκανε καταγραφή των περιστατικών και όπως μας ενημέρωσε, πρόκειται για 17 παιδιά» δήλωσε λίγο πριν την είσοδο της στον εισαγγελέα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας Μαρία Ζωγράφου.

Τα συμπτώματα άρχισαν αμέσως μόλις έφαγαν οι μαθητές έφαγαν τις μερίδες των σχολικών γευμάτων με μακαρόνια, με αποτέλεσμα οι μαθητές να εκδηλώσουν εμετούς και διάρροιες. Στην αρχή οι γονείς νόμιζαν ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα, ωστόσο όταν άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους κατάλαβαν ότι επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση.

Αποκαλυπτική ήταν η κυρία Μαρία Τριανταφύλλου, που το παιδί της ήταν ένας εκ των μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

«Μόλις το παιδί έφαγε το σχολικό γεύμα, άρχισε να διπλώνεται στα δύο από τον πόνο. Μετά άρχισαν οι εμετοί και η διάρροια. Το παιδί βασανίζονταν μας έλεγε πως μουδιάζει το κεφάλι του. Περάσαμε ένα μαρτύριο», είπε.

Άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που υπέστησαν δηλητηρίαση

Την ίδια ώρα, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ατόμων που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, καθώς, όπως αναφέρουν γονείς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα γεύματα τα μοιράζουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό ή στα συσσσίτια.

«Μιλάμε για αριθμό παιδιών που παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης αλλά πραγματικά δεν γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να έχουν ασθενήσει. Τα περισσότερα σχολικά γεύματα δεν καταναλώνονται από μαθητές. Οι γονείς τα μοιράζουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό ή στα συσσίτια». Δήλωσε ο Γιώργος Πράππας, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Πηγή