Υπάρχουν συνταγές και συνταγές. Ακόμη και για το ίδιο φαγητό κυκλοφορούν έως και δεκάδες συνταγές με παραλλαγές του. 

Κάποιες από αυτές τις συνταγές όμως κάνουν πραγματικά πάταγο! 

Ετσι και για τα λαζάνια φούρνου κυκλοφορούν εκατοντάδες συνταγές ωστόσο υπάρχει μια που τελευταία διαβάζουν 5.000 άτομα καθημερινά. Δείτε την: 

Τα υλικά:

  • ένα πακέτο λαζάνια
  • 560 γραμμ. χωριάτικα λουκάνικα
  • 350 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 800 γραμμ. +420 γραμμ. ντοματάκια
  • 170 γραμμ. πάστα ντομάτας
  • 2/3 κούπας νερό
  • 2 με 3 κουταλάκια ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια συν 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, χωρισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο πιπέρι
  • 1 μεγάλο αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κουτί (425 γραμμ.) τυρί ricotta
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού τυρί μοτσαρέλα
  • 3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  • Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει με το κρυμμύδι, το λουκάνικο και τον κιμά.
  • Μόλις το κρέας αλλάξει χρώμα προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
  • Προσθέστε τα ντοματάκια, την πάστα ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, 3 κουταλιές μαϊντανό, το βασιλικό, το μάραθο, το μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και αφήστε να βράσουν για μισή ώρα σε χαμηλωμένη θερμοκρασία.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αυγό, το τυρί ρικότα και το υπόλοιπο μαϊντανό και το αλάτι.
  • Εντωμεταξύ, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Μετά από αυτή τη διαδικασία έχουν δημιουργηθεί τρία μείγματα:
  • Μείγμα 1: Η κόκκινη σάλτσα με το λουκάνικο και τον κιμά
  • Μείγμα 2: Η λευκή σάλτσα με το αβγό, τη ρικότα και το μαϊντανό
  • Μείγμα 3: Τα τυριά, παρμεζάνα και μοτσαρέλα.
  • Χωρίστε όλα τα μείγματα στα τρία και αρχίστε να τα βάζετε στο ταψί με την εξής σειρά: Μείγμα 1-Λαζάνια-Μείγμα 2-Μείγμα 3. Δηλαδή: Σάλτσα με κιμά και λουκάνικο, μια στρώση λαζάνια, σάλτσα με αβγό και ρικότα, τυριά.
  • Τυλίξτε το ταψί με αλουμινόχαρτο, ψήστε για 25 λεπτά.
  • Πριν σερβίρετε αφήστε να περάσουν 15 λεπτά.

Πηγή