Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα λαζάνια
- 50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
- 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
- αλάτι , πιπέρι
- 1 κουτί λαζάνια
- 4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα κομμένες σε κύβους
- 5 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
- 100 γραμμάρια ανθότυρο κομμένο σε κύβους
Για τη σάλτσα
- 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Εκτέλεση
Για τα λαζάνια
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαζάνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα λαδώνουμε καλά ένα – ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
- Έπειτα σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Ρίχνουμε μετά τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις σταφίδες ανακατεύουμε για λίγο.
- Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Για τη σάλτσα
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον χυμό ντομάτας. Βράζουμε την σάλτσα μας για 10 λεπτά.
- Περιχύνουμε με την σάλτσα και ρίχνουμε νερό αν χρειάζεται έτσι ώστε να σκεπαστούν τα λαζάνια.
- Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 30 λεπτά.