Η 24χρονη Ειρήνη, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, εμφανίστηκε αυτοβούλως με τη δικηγόρο της στο τμήμα Ασφαλείας της Αμαλιάδας, ζητώντας να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Η ίδια φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο μόλις 15 μηνών Παναγιώτης, το βρέφος της φίλης της που πέθανε τον Αύγουστο του 2024 ενώ εκείνη ήταν μαζί του, ήταν ζωντανό όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Και η μητέρα του Παναγιώτη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου καθώς θεωρεί πως ο θάνατος του παιδιού της οφείλεται σε ιατρικό λάθος.

«Δεν έχουμε σαφή αιτία θανάτου»

Αναφερόμενος στην υπόθεση, και συγκρίνοντάς την με εκείνη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, αναφέρει:

«Υπάρχουν ομοιότητες, υπάρχουν όμως και διαφορές. Μια ομοιότητα βασική είναι ότι μιλάμε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών, τα οποία παιδάκια δε φεύγουν από τη ζωή χωρίς κάποια αιτία θανάτου. Μια διαφορά που έχουμε είναι ότι, και οι συνάδελφοί μου που έχουν κάνει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις μόλις τελείωναν την έκθεση δεν ήταν σίγουροι για το ποια είναι η αιτία θανάτου».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Η καρδιακή ανακοπή δεν είναι αιτία θανάτου. Από κάτι πρέπει να έχει προέλθει αυτό. Εδώ είναι γεγονός ότι δεν έχουμε σαφή αιτία θανάτου. Σε κανένα από τα παιδιά δεν προκύπτει να έχουμε μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου. Σε κανένα από τα παιδιά δεν υπάρχει ένα πρόβλημα στην καρδιά. Το σημαντικό εδώ είναι ότι έχουν γίνει και τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις και πάραυτα δεν έχουμε καταλήξει. Και η ίδια η κοπέλα μαζί με τη φίλη της, αν έχω καταλάβει καλά, έχουν υποβάλει μήνυση για ιατρική αμέλεια πιθανή. Άρα και οι ίδιες δεν πιστεύουν ότι το παιδί είχε κάτι».

«Πρέπει να δούμε αν υπάρχουν σαφή ευρήματα τα οποία θα έπρεπε να παραπέμψουν σε μια αιτία. Αν υπήρχε μια σαφή παθολογία, με τις ιστολογικές εξετάσεις θα είχε φανεί. Αν είχαμε μια δηλητηρίαση, με τις τοξικολογικές εξετάσεις θα είχε φανεί. Είναι ξεκάθαρο, με τις εξετάσεις που έχουμε μέχρι τώρα, δεν βρίσκουμε παθολογία, δεν βρίσκουμε δηλητηρίαση. Η ασφυξία είναι κάτι το οποίο μπορεί να εκτιμηθεί και σε αυτήν την υπόθεση. Μου κάνει εντύπωση ότι η κοπέλα που ήταν δίπλα στα παιδιά επιμένει πάρα πολύ στο οξυγόνο. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνεκτιμήσουμε», συμπληρώνει.

«Ενδιάμεση πνευμονίτιδα είμαι βέβαιος ότι είναι παθολογοανατομικό εύρημα. Σημαίνει μια αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι, είτε ένα μικρόβιο είτε ένας ιός είτε ακόμα και εξωτερικοί παράγοντες, όπως ένα φάρμακο, μια ουσία. Δε σημαίνει αιτία θανάτου η πνευμονίτιδα», καταλήγει.

«Είναι παράξενο»

Από την πλευρά του, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, αναφερόμενος στην υπόθεση λέει:

«Κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχουν 3 και 4 συμπτώσεις μαζί. Αυτό μεταφέρθηκε και από την Αστυνομία της Πάτρας και στην εισαγγελία. Εικάζεται ότι ο πρόεδρος των Εφετών θα δώσει εντολή όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις και οι νοσοκομειακές να παραδοθούν ή να γίνουν εκ νέου. Θα γίνει ένα target group από επιστήμονες οι οποίοι θα δώσουν το νέο πόρισμα για να μην υπάρχει κάποια σκιά. Αυτήν την στιγμή κανένας άνθρωπος δεν είναι ύποπτος, δεν υπάρχει πουθενά κάποια κατηγορία».

«Υπάρχουν πολλές αντιφάσεις και αναντιστοιχίες οι οποίες ερευνώνται. Όταν φύλαξε το τελευταίο παιδί της φίλης της, πήρε μια άλλη φίλη της και της είπε ότι πέθανε το παιδί. Η άλλη φίλη πήρε τη μάνα του παιδιού και είπε με πήρε τηλέφωνο η Ειρήνη και μου είπε ότι το παιδί πέθανε. Παράξενο. Αυτή πήρε τηλέφωνο την Ειρήνη και η Ειρήνη της είπε ότι το παιδί ήταν μια χαρά», συμπληρώνει.


Πηγή