Υλικά:

1/2 πακέτο λιγκουίνι ολικής άλεσης

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/3 του φλιτζανιού μικρές γαρίδες καθαρισμένες

¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένες ντομάτες

2 σκελίδες σκόρδο

Λευκό πιπέρι, αλάτι

1 σφηνάκι ούζο

1 κ.γ. κάρυ

½ κ.σ. ξερό δενδρολίβανο

3 κ.σ αρακά βρασμένο

Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Βράσε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στράγγιξε. Άφησε στην άκρη, κρατώντας ½ φλιτζάνι νερό

Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σόταρε ελαφρά το σκόρδο να αρωματίσεις. Πρόσθεσε τις γαρίδες να πάρουν χρώμα 1-2 λεπτά. Σβήσε με το ούζο

Συμπλήρωσε τις ντομάτες, το δενδρολίβανο, το κάρυ, αλάτι και λευκό πιπέρι. Συνέχισε το βράσιμο για 5′ λεπτά. Τέλος πρόσθεσε τον αρακά και άφησε να πάρει η σάλτσα σου μια βράση για 2′ λεπτά

Ράντισε τα μακαρόνια σου με το νερό που κράτησες και ανάμειξε με τη σάλτσα. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε, πασαπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.


Πηγή