Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 30΄

Υλικά (για 4 μερίδες
500 γρ. λιγκουίνι

300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας (αφαιρούμε το περίβλημα και ψιλοκόβουμε τη σάρκα)

1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο

300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα

1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γιαούρτι

500 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1-2 κουτ. γλυκού ξίδι

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και 150 ml νερό.

Mαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε, αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακατεύουμε.

Γιαούρτι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι, το ξίδι και την πάπρικα. Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με τον κιμά και περιχύνουμε με όσο από το γιαούρτι θέλουμε.

kathimerini.gr




Πηγή