Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 30΄
500 γρ. λιγκουίνι
300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας (αφαιρούμε το περίβλημα και ψιλοκόβουμε τη σάρκα)
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γιαούρτι
500 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουτ. γλυκού ξίδι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και 150 ml νερό.
Mαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε, αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακατεύουμε.
Γιαούρτι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι, το ξίδι και την πάπρικα. Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με τον κιμά και περιχύνουμε με όσο από το γιαούρτι θέλουμε.