Λινγκουίνι με κιμά κοτόπουλου
- 500 γρ. λιγκουίνι ή άλλα μακριά ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 150 ml λευκό κρασί, ξηρό
- 4-5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 2 καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά κοτόπουλου με το κρεμμύδι για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει σπυρωτός ο κιμάς και να αλλάξει χρώμα.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, το τριμμένο καρότο, τη ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και τα στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη τριμμένη παλαιωμένη γραβιέρα από τις Κυκλάδες.