Λουκουμαδάκια που δεν πανιάζουν
Τρώγονται μια χαρά και αφού κρυώσουν, διότι παραμένουν σφριγηλά και τραγανά.
Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 60 – 80 λουκουμάδες, Προετοιμασία: 10′, Χρόνος: 15′
- 1 κύβος μαγιά νωπή
- 1 κούπα γάλα χλιαρό (όχι καυτό)
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 λίτρα καλαμποκέλαιο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό χυλό.
Βάζουμε το λάδι να κάψει πολύ καλά και λαδώνουμε τα χέρια μας. Παίρνουμε τη ζύμη στη χούφτα μας και την πιέζουμε. Με το άλλο χέρι, κόβουμε κουταλιές.
Ρίχνουμε τα μπαλάκια ζύμης στο καυτό λάδι. Όταν τηγανιστούν από όλες τις πλευρές τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνουμε πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.
Σερβίρουμε τα λουκουμαδάκια με μέλι ή άλειμμα σοκολάτας, το οποίο ζεσταίνουμε λίγο στα μικροκύματα για να γίνει πιο αραιό.