1 πακέτο spaghetti

400 γρ. γαρίδες

600 γρ. μύδια με το κέλυφος

4 ντομάτες σε μικρά κομμάτια

2 σκελίδες σκόρδο

1/3 κούπας ελαιόλαδο

1/3 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ κούπας κρασί

μαϊντανός

αλάτι/ Πιπέρι

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα για ένα τέτοιο φαγητό είναι να καθαρίσετε καλά τα θαλασσινά. Καθαρίστε λοιπόν τις γαρίδες κρατώντας το κεφάλι. Φροντίστε να πλύνετε πολύ καλά τα μύδια και τρίψτε το κέλυφος ώστε να καθαρίσει τέλεια. Αφού βάλετε τα μακαρόνια να βράζουν για 8-9 λεπτά ήρθε η ώρα να να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Ξεκινήστε σοτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι. Έπειτα προσθέσετε τις γαρίδες για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήστε τες με κρασί. Βγάλτε τις έτοιμες γαρίδες από το τηγάνι και αφήστε τες για λίγο στην άκρη. Στη συνέχεια προσθέσετε στο τηγάνι τις ντομάτες και τα μύδια με το κέλυφος τους σε δυνατή φωτιά ώστε να ανοίξουν. Όσα μύδια δεν ανοίξουν απομακρύνετέ τα. Έπειτα ρίξτε και πάλι μέσα τις γαρίδες και τα βρασμένα μακαρόνια, αφήνοντας να στάξει μέσα στη σάλτσα λίγο από το νερό του βρασίματος. Ταυτόχρονα ρίξτε λίγο λάδι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι τα μακαρόνια να ρουφήξουν τα υγρά.


Πηγή