Πιο ιταλικό πιάτο δεν υπάρχει. Βέβαια οι Ιταλοί χρησιμοποιούν κυρίως χοιρινό λουκάνικο σε αυτή τη σάλτσα, εμείς θα βάλουμε και χοιρινό κρέας.

Υλικά

  • Μισό κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 ώριμη ντομάτα + 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης, θυμάρι, ρίγανη
  • Μακαρόνια τύπου fettucini
  • Αφθονη παρμεζάνα για τρίψιμο
  • 1 λουκάνικο χοιρινό

Εκτέλεση

  • Ροδίστε καλά το χοιρινό σε χύτρα με το ελαιόλαδο -Βάλτε το στην άκρη
  • Στην ίδια κατσαρόλα, βάλτε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σκόρδα με λίγο αλάτι, χαμηλώστε τη φωτιά
  • Αφήστε να ροδίσουν απαλά, ανακατέψτε συχνά, για 8 λεπτά
  • Προσθέστε το κρασί, αφήστε ακόμη 5 λεπτά
  • Τώρα προσθέστε τη ντομάτα σε κύβους, τη σάλτσα ντομάτας, δάφνη, θυμάρι, ρίγανη
  • Ανοίξτε το λουκάνικο, κόψτε σε μικρά κομματάκια το κρέας του, ρίξτε το στην κατσαρόλα
  • Προσθέστε και το κρέας, χαμηλώστε κι άλλο τη φωτιά και βράστε για 3-3,5 ώρες
  • Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας: πολλές ώρες βράσιμο
  • Οσο βράζει, δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό
  • Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, όπως λέει το πακέτο
  • Η σάλτσα ραγκού πρέπει να μην έχει υγρά -Ρυθμίστε τη φωτιά αναλόγως
  • Σερβίρετε τα μακαρόνια με ραγκού και άφθονη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Πηγή