Όταν το ψυγείο αδειάζει ή έχουν περισσέψει βότανα.

Για 2 άτομα:

  • 4 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • ​χούφτα πρασινάδα ή σπανάκι
  • ψιλοκομμένα βότανα (π.χ. μέντα, μαϊντανός, άνηθος, τσάιβ, εστραγκόν, βασιλικός)
  • 1 κ.σ. φέτα/ρικότα/κατσικίσιο τυρί
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

  • Για τη γέμιση, σε ένα μπολ, ανακατέψτε την πρασινάδα (ή σπανάκι) με το λεμόνι και το τυρί.
  • Σε άλλο μπολ, σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα με μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ρίξτε τα ψιλοκομμένα βότανα και ανακατέψτε ελαφρά.
  • Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο αρχίσει να κάνει φουσκάλες (κουνήστε το τηγάνι για να πάει παντού), ρίξτε τα αυγά και μην τα πειράξετε για 20» μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Σηκώστε λίγο την άκρη της ομελέτας για να χυθεί κι άλλο αυγό στον πάτο. Επαναλάβετε 5-6 φορές.
  • Αφήστε την ομελέτα να ψηθεί (1-2′).
  • Πάνω στη μισή ομελέτα απλώστε τη γέμιση και σκεπάστε με την άλλη μισή. Αφήστε να ψηθεί για άλλα 30» (πρέπει να να είναι μαλακή αλλά όχι νερουλή).
  • Σερβίρετε με μια χούφτα ρόκα ή κάποια άλλη σαλάτα.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο A Modern Way to Cook της Anna Jones. Η ίδια μας δίνει έναν βασικό μπούσουλα για ομελέτες με λαχανικά:

iefimerida.gr