Μανιτάρια με σκόρδο, στο τηγάνι





Είναι η εποχή των μανιταριών, ακόμη και σε ένα απλό σούπερ μάρκετ αφθονούν αυτή τη στιγμή.

Αγοράστε όποια ποικιλία βρείτε, από πλευρώτους ως portobello ή απλά μανιτάρια. Είναι αντιοξειδωτικά, βιταμινούχα, πεντανόστιμα.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ξύδι μπαλσάμικο κόκκινο, θυμάρι, θρούμπι

Εκτέλεση

  • Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες ή βάλτε τα ολόκληρα αν είναι μικρά
  • Ζεστάνετε ελαφρά ένα μεγάλο τηγάνι και ρίξτε το ελαιόλαδο
  • Ροδίστε καλά τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά
  • Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, αρωματικά, ανακατέψτε
  • Ρίξτε το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατέψτε για άλλο 1 λεπτό
  • Ρίξτε το μπαλσάμικο, ανακατέψτε -Έτοιμο!

iefimerida.gr