500 γραμμάρια μανιτάρια
1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 κ.σούπας ελαιόλαδο
3 φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε με ένα πανί τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το πράσο για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το κρασί και το ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά. Ύστερα σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ μέχρι η σούπα να γίνει βελουτέ. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό.