1 κιλό μανιτάρια
250 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
50 γρ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 κρεμμύδια λευκά, σε λεπτές ροδέλες
1 λίτρο γάλα
200 γρ. κρασί λευκό
1 κύβο κότας
3 κλωνάρια δενδρολίβανο
2 σκ. κόρδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε αρχικά το σκόρδο. Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και 2 λεπτά πριν είναι έτοιμα βάλτε και το σκόρδο.
Ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα και αλατοπιπερώστε.
Αν θέλετε ρίξτε μέσα και μία πρέζα ζάχαρη για να τα βοηθήσετε να καραμελώσουν.
Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα 3 κλωνάρια δενδρολίβανο το οποίο θα αφαιρέσετε αργότερα.
Προσθέστε τα μανιτάρια και τα κάστανα και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα.
Σβήστε με το λευκό κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το γάλα και το κύβο κότας μέσα.
Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 30-40 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρέστε από τη φωτιά και βγάλτε τα δενδρολίβανα που έχετε βάλει μέσα.
Χτυπήστε την σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ και όση ώρα χτυπάτε αν τη θέλετε πιο αραιή προσθέστε και λίγο νερό μέσα και μόλις είναι έτοιμη αφήστε στην άκρη.
Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.
Πηγή