«Εγώ δεν το πιστεύω αυτό ακόμα. Πιστεύω ότι θα μου πει ο Σάββας ότι δεν είναι αλήθεια. Είναι πολύ καλό παιδί. Αυτός φρόντιζε τη μικρή. Άλλαζε τις πάνες. Ήταν όλη μέρα μαζί του. Ακόμα περιμένω να μου πει ότι δεν είναι αλήθεια».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στην Οφέλια Κούτεβα, μητέρα του Στανισλάβ Μπακαρτιέβ γνωστού ως Σάββα ο οποίος κατηγορείται για την αποτρόπαια δολοφονία της 4χρονης κόρης του Άννυ, το Πάσχα του 2015.

Η γιαγιά της μικρής κατέθεσε πως δεν είχε στενές σχέσεις με τον γιο της και την οικογένεια του. Ωστόσο, όπως είπε, εκείνος είχε μεγάλη αδυναμία στην κόρη του.

«Η Άννυ ήταν το καμάρι του γιου μου (…) Αυτός την κοίταγε σαν τα μάτια του, την είχε σαν πριγκίπισσα. Η μάνα της καμάρωνε για αυτό το πράγμα, καμάρωνε γιατί την είχε συνέχεια δίπλα του», είπε χαρακτηριστικά.

Η Οφέλια Κούτεβα παραδέχτηκε πως όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της Δημητρίνα της είχε προτείνει να κάνει έκτρωση καθώς θεωρούσε πως δεν ήταν σε θέση να φροντίσουν το παιδί και λόγω της εμπλοκής τους με τα ναρκωτικά. «Όταν κατάλαβα ότι κάνει ναρκωτικά ήταν μεγάλος. Ήταν πια με τη γυναίκα του. Δεν ξέρω τι χρήση έκανε. Έφυγε από τα 20 από το σπίτι».

«Ο γιος μου την αγάπησε τη Δημητρίνα. Εγώ είχα πει πράγματα για το παιδί. Ότι μπορεί να μην είναι δικό του και τσακωθήκαμε. Έδωσα σαν γονιός τη συμβουλή ότι δεν είναι έτοιμοι για παιδί. Δεν είχαν χρήματα, ούτε και εγώ. Μετά ο γιος μου ήθελε να αναγνωρίσει το παιδί αλλά δεν ήθελε η Δημητρίνα γιατί έπαιρνε κάποιο επίδομα».

Πρόεδρος: Είχε κάποια αμφιβολία ο γιος σας ότι η Άννυ δεν ήταν δικό του παιδί;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Εσείς θέλατε το παιδί;

Μάρτυρας: Όχι, εγώ απλά σαν γονέας τους έδωσα μια συμβουλή επειδή είχαν μπλέξει με ναρκωτικά τους έλεγα ότι ίσως δεν πρέπει.

Πρόεδρος: Οι σχέσεις του γιου σας με την Άννυ ποιες ήταν;

Μάρτυρας: Ήταν το καμάρι του, είχαν πολύ καλές σχέσεις, την αγαπούσε.

Πρόεδρος: Δεν είχε πέσει στην αντίληψη σας ότι βιαιοπραγούσε;

Μάρτυρας: Ούτε ο Σάββας, ούτε η Δημητρίνα. Παίζανε μαζί στο κομπιούτερ. Ο Σάββας ήταν και πιο αυστηρός με το φαγητό της, δεν ήθελε να τρώει απ’ έξω.

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει ποτέ την εγγονή σας να εκφράζει φόβο όταν έμενε με τους γονείς της;

Μάρτυρας: Όχι, ήταν πολύ χαρούμενη.

«Μου είπε ότι το παιδί χάθηκε»

Η μάρτυρας μιλώντας για τις ημέρες που αναζητούσαν την Άννυ, πριν αποκαλυφθεί η φρικτή αλήθεια, υποστήριξε πως ο γιος της είπε πως το παιδί χάθηκε. «Κοιμόμουν και άνοιξε την πόρτα και έφυγε» της είπε ο Σάββας όταν τον ρώτησε που είναι η Άννυ και συμπλήρωσε:

«Όταν τον είδα στην αστυνομία ήταν σαν χαμένος, έτρεμε. Από τα ναρκωτικά ήταν».

Πρόεδρος: Γιατί πήραν το παιδί από τη Βουλγαρία όπου έμενε με τους παππούδες της;

Μάρτυρας: Για μια καλύτερη ζωή. Ήθελαν να είναι μαζί με το παιδί, μεγάλωνε και ήθελαν να το έχουν κοντά τους (…) Η Άννυ αγαπούσε τον μπαμπά της. Ήταν πολύ έξυπνη έπαιζε με το τάμπλετ και το κομπιούτερ.

Η γυναίκα αναφερόμενη στο γιο της τον χαρακτήρισε «χαζομπαμπά» και υποστήριξε πως αγαπούσε τη Δημητρίνα και τον αγαπούσε και εκείνη και συγκινημένη πρόσθεσε: «Δεν ήθελα να κλάψω σήμερα».

«”Πίναμε” ηρωίνη μπροστά στην Άννυ»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ένας νεαρός φίλος του κατηγορούμενου Μασίφ Αχμεντόφ γνωστού ως Νικολάι ο οποίος προχώρησε στην σοκαριστική αποκάλυψη πως έκαναν χρήση ηρωίνης μπροστά στα μάτια της 4χρονης Άννυ.

Ο νεαρός μάρτυρας κατέθεσε πως γνωρίστηκε με τους δυο κατηγορούμενους στο Πεδίον του Άρεως, τον Απρίλιο του 2015, όταν πήγαν να κάνουν χρήση ναρκωτικών. «Ο Σάββας ήταν χρήστης αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την πράξη που έκανε».

Όπως είπε, ο νεαρός, επικοινώνησε και πάλι με τον Νικολάι και τον κάλεσε στο σπίτι του Σάββα, στο οποίο και ο ίδιος διέμενε εκείνη την περίοδο, για να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Πρόεδρος: Ήταν και το κοριτσάκι στο σπίτι;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Σας έβλεπε να κάνετε χρήση;

Μάρτυρας: Ναι το έβλεπε (…)

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να είχε πρόσβαση το παιδί στα ναρκωτικά;

Μάρτυρας: Τα ναρκωτικά ήταν απλωμένα στο τραπέζι, θα μπορούσε να είχε πρόσβαση το παιδί.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως η μικρή γκρίνιαζε και ζητούσε να πάει στη γιαγιά της στη Βουλγαρία «και ο πατέρας της αγρίεψε και της φώναξε. Ο Νικολάι μου είπε πως η γιαγιά είχε μεγαλώσει τη μικρή…». Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο Νικολάι του είχε εξομολογηθεί πως ο Σάββας για να τιμωρήσει την μικρή την έκανε μπάνιο με κρύο νερό και την χτυπούσε και πως αποφάσισε να φύγει από το σπίτι γιατί “δεν άντεχε να βλέπει τη βία του πατέρα απέναντι στην Άννυ”».

 

newsbeast.gr