Ο Νίκος Μαζιώτης από την στιγμή που εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και έγινε η πρώτη συμπλοκή, προσπάθησε να διαφύγει με ένα ταξί. Όμως τελικά ο τρομοκράτης εγκλωβίσθηκε από τους αστυνομικούς, έγινε η δεύτερη συμπλοκή, τραυματίσθηκε και συνελήφθη. Αυτό όμως που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής είναι το γεγονός ότι ο οδηγός του ταξί εντοπίσθηκε στο Περιστέρι!

Πριν από λίγη ώρα ο οδηγός μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ με χειροπέδες προκειμένου να διακριβωθεί αν έχει σχέση με την υπόθεση, ή αν απλά φοβήθηκε και έφυγε από το σημείο.

Σαρώνουν την Αθήνα για τους συνεργούς του Μαζιώτη

Από την στιγμή της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στην οδό Μητροπόλεως σημανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική. Οι αξιωματικοί είναι σίγουροι ότι οι δυο κολλητοί του αρχιτρομοκράτη ήταν στην περιοχή της συμπλοκής και τους αναζητούν με κάθε τρόπο.

Έπειτα από την βομβιστική επίθεση που μετέτρεψε σε συντρίμμια ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο τις Αθήνας, και τις εκτιμήσεις των Αστυνομικών τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για την εμπλοκή του Ν. Μαζιώτη και της ομάδας του στο χτύπημα, στο τραπέζι των ερευνών έπεσαν πάλι τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε τράπεζα των Μεθάνων, όπου είχε καταγραφεί ο Μαζιώτης, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τις Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τους δυο “συντρόφους” του να ληστεύουν το Τραπεζικό υποκατάστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής έχουν καταλήξει στην ταυτότητα των δυο προσώπων που φέρεται να στελεχώνουν των Ν. Μαζιώτη, στις ληστείες που διέπραξε στην Πελοπόννησο, προκειμένου να ενισχύσει με χρήματα το λεγόμενο “Επαναστατικό ταμείο”.

Αυτά τα δυο άτομα είναι γνωστά και από το παρελθόν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά και στην Κρατική Ασφάλεια, καθώς είχαν έντονη δραστηριότητα στο πολιτικό χώρο των Αντιεξουσιαστών.

Όμως και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πριν από περίπου δυο χρόνια τα ίχνη τους χάνονται, τόσο από τα συγγενικά τους πρόσωπα, όσο και από τους πολιτικούς χώρους που δραστηριοποιούνταν.
Η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν φαίνεται να είναι άσχετη, καθώς συμπίπτει χρονικά με το νέο πέρασμα που έκανε στην παρανομία ο Ν. Μαζιώτης και η συμβία του Παναγιώτα Ρούπα.

Στο μεταξύ και όσον αφορά στην βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής, από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, αλλά και από κάμερες σε τράπεζες και καταστήματα, κατάφεραν να εντοπίσουν όχι μόνο την κίνηση του οχήματος βόμβα, αλλά ακόμα και την ομάδα υποστήριξης που είχε ο οδηγός του οχήματος.

Η μαύρη μοτοσυκλέτα τύπου “εντούρο” με την οποία ο οδηγός φυγάδευσε το “σύντροφο” του- τον οδηγό του οχήματος βόμβα- ακολουθείται από μια δεύτερη μοτοσυκλέτα με κόκκινο χρώμα, αλλά κι ένα λευκό αυτοκίνητο. Εκτιμάται πως πρόκειται για την ομάδα υποστήριξης.

Τέλος στην Αντιτρομοκρατική πια έχουν βάσιμες υποψίες, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα από το Ν. Μαζιώτη, για σύμπραξη του καταζητούμενου “αντάρτη πόλης” με το δραπέτη της “17.Ν” Χριστόδουλο Ξηρό.

 

 

 

Πηγή:lamiareport.gr