Ο μεγιστάνας των καζίνο και του τομέα των κτηματαγορών, Στιβ Γουίν παρουσίασε το εκπληκτικό σούπερ γιοτ του «Aquarius» αξίας 215 εκατομμυρίων δολαρίων στο Yacht Show στο Μονακό – το οποίο ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με γκαλά παρουσία, μεταξύ άλλων, του διάσημου ζεύγους, Κέιτι Πέρι και Ορλάντο Μπλουμ.

Το μήκους 92 μέτρων γιοτ του Γουίν είναι το μεγαλύτερο σκάφος που αγκυροβόλησε στο λιμάνι Hercules για την έκθεση θαλαμηγών που εγκαινίασε ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό την Τετάρτη. Το σκάφος του Γουίν διαθέτει μπαρ και σαλόνι στο επίπεδο της θάλασσας, που βρίσκεται κάτω από την πισίνα με πυθμένα από γυαλί.

Δεν είναι σαφές εάν ο Γουίν απλά εκθέτει το πολυτελές σκάφος του για τους λάτρεις των γιοτ ή για πιθανούς αγοραστές, σύμφωνα με το Page Six.

Ο Στιβ Γουίν κατηγορήθηκε για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά από πολλές γυναίκες, κατηγορίες που ο ίδιος απορρίπτει.

Η έκθεση θαλαμηγών του Μονακό πραγματοποιείται από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Με σκάφη άνω των 30, 5 μέτρων που κοστίζουν κατά μέσο όρο ένα εκατομμύριο δολάρια το μέτρο, πολλά από τα πολυτελή γιοτ είναι απλή απόλαυση για τους δισεκατομμυριούχους. Μόνο 1% των γιοτ στην έκθεση αναζητά αγοραστή, ενώ τα υπόλοιπα είναι εκεί για επίδειξη.

Στο Μονακό, αλλά ανοιχτά, καθώς δεν μπορεί να προσεγγίσει το λιμάνι λόγω μεγέθους είναι αγκυροβολημένο και το «Jubilee», 110μ., το οποίο διαθέτει ελικοδρόμιο, spa, beach club, πισίνα με τεράστια δεξαμενή ψαριών και πάνω από δύο χιλιόμετρα φωτισμού LED για να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο από την ακτή.

Πέρυσι, είχε χαρακτηριστεί το πιο ακριβό γιοτ που διατίθεται προς πώληση στον κόσμο και το μοναδικό στην κατάσταση «με το κλειδί στο χέρι», σύμφωνα με τους μεσίτες.

Το Jubilee φέρεται να είχε παραγγελθεί από τον εκλιπόντα εμίρη του Κατάρ, Χαλίφα Μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι, το 2012.

Μετά τον θάνατό του, τον Οκτώβριο του 2016 σε ηλικία 86 ετών (έναν χρόνο προτού ολοκληρωθεί η κατασκευή του Jubilee) το γιοτ τέθηκε προς πώληση έναντι 323 εκατ. δολ.

Στην ακτή του Μονακό είναι και το 95,2 μέτρων «Kismet» του δισεκατομμυριούχου Σαχίντ Καν, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Φούλαμ και της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς. Το γιοτ έχει ναυλωθεί από τους Beyoncé and Jay-Z.

newsbeast.gr


Πηγή