Στα σκαριά μπαίνει η πρόσκληση-προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον πρώτο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό 2Γ/2022, που αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023.
Η πρόσκληση-προκήρυξη περιλαμβάνει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για 33 κλαδους-ειδικότητες ΠΕ και 23 ΤΕ και εκεί αναφέρεται, επίσης, η ύλη του μαθήματος εξέτασης γνώσεων γενικού περιεχομένου, ενώ οι υποψήφιοι θα εξεταστούν και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρώτη αυτή διαγωνιστική διαδικασία θα καλυφθούν οι εκκρεμείς προσλήψεις του 2022 και του 2023.
Πώς θα κάνετε αίτηση
Η πρόσκληση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ καλεί τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ, αντίστοιχα,) να υποβάλουν αίτηση για τη διαδικασία κατάταξης σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (πρώτο στάδιο), προκειμένου οι επιτυχόντες να συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 08:00 έως την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στις 14:00.
Σημειώνεται πως οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα. Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1 έως 100 και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση που ορίστηκε στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.
Δείτε εδώ το ΦΕΚ της πρόσκλησης-προκήρυξης:
Υπενθυμίζεται πως με την εισαγωγή αυτής της κεντρικής διαδικασίας προσλήψεων αναμένεται να εκλείψει ο κατακερματισμός των διαδικασιών επιλογής με τις ξεχωριστές προκηρύξεις για κάθε φορέα που ισχύει μέχρι σήμερα.
Εφεξής, θα εκδίδεται μία πρόσκληση η οποία θα αφορά ευρύτερες κατηγορίες, χωρίς να είναι προσδιορισμένη η θέση στην οποία θα προσληφθούν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που επιτύχουν στον διαγωνισμό. Με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης δημιουργείται μια μεγάλη «δεξαμενή» υποψηφίων ΠΕ και ΤΕ για κάθε κλάδο και ειδικότητα από την οποία οι φορείς θα μπορούν να αντλούν προσωπικό.
Πηγή