Υλικά για 4 άτομα:

2 μελιτζάνες φλάσκες

250 γρ. ντοματίνια

1 κρεμμύδια ψιλοκομμένο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

300 γρ. μοτσαρέλα

3 κουταλιές κάππαρη ψιλοκομμένη

Φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι

1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε εγκάρσια κάθε μελιτζάνα σε δύο κομμάτια, χαράσσουμε την επιφάνειά τους με ένα μαχαίρι και τις ξεπικρίζουμε.

Επειτα από μία ώρα περίπου, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για περίπου 40′, μέχρι να μαλακώσουν.

Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε στην επιφάνειά τους τη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες και την κάππαρη.

Τοποθετούμε ξανά το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με έξτρα ελαιόλαδο και φύλλα από φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι.


Πηγή