1 ½ κιλό μελιτζάνες
1 κιλό πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
λάδι για το τηγάνισμα
μισό κιλό σκληρή φέτα τριμμένη
λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κιλό ώριμες πολτοποιημένες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
μισό φλιτζάνι του τσαγιού βασιλικό ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένετε αρχικά τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε φέτες.
Τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι 1 ώρα να ξεπικρίσουν. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε.
Πλένετε και κόβετε τις πιπεριές σε φέτες. Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις στύβετε πολύ καλά.
Τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε καυτό λάδι. Τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Ψήνετε τη σάλτσα μέχρι να σωθεί και να πήξει.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό και λίγη ζάχαρη.
Ύστερα, σε ένα πυρέξ απλώνετε μια στρώση μελιτζάνες και πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι από πάνω.
Βάζετε μια στρώση πιπεριές και απλώνετε την τριμμένη φέτα. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά.
Περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε το γιουβέτσι στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Πηγή