Υλικά (Για 6-8 μερίδες)

8 μέτριες μελιτζάνες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

8 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4-6 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

8 κουταλιές ελαιόλαδο

Ξίδι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αφαιρείτε από τις μελιτζάνες το κοτσάνι και τις κόβετε στη μέση κατά μήκος.

2. Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο και τις τοποθετείτε πάνω.

3. Τρυπάτε την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, χτυπάτε το ελαιόλαδο με λίγο ξίδι, αλάτι, πιπέρι και λιωμένο ή ψιλοκομμένο σκόρδο.

4. Μόλις βγάλετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο πιέζετε την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι και όσο είναι ακόμα ζεστές τις περιχύνετε με το ντρέσινγκ και τις πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.

vita.gr





Πηγή