Τα νοσοκομεία της Βόρειας Γάζας λυγίζουν κάτω από τις Ισραηλινές βόμβες.

Στο Αλ Σίφα υπάρχει μόνο πόνος και θάνατος μετά τις αλλεπάλληλες ισραηλινές επιθέσεις στον χώρο του νοσοκομείου.

«Δεν υπάρχει θεραπεία. Ο πατέρας μου είναι εκεί και δεν έχει λάβει καμία θεραπεία. Περιμένουμε το έλεος του Θεού. Δεν υπάρχουν φάρμακα. Καμία ελπίδα. Ακόμα και τα αναισθητικά έχουν τελειώσει. Δεν υπάρχει πια ούτε μια ηρεμιστική ένεση».

Στο Αλ Κούντς οι γιατροί χειρουργούν πλέον με φακούς, αφού οι γεννήτριες δεν δουλεύουν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει και τα νοσοκομεία Αλ Ραντίσι και Αλ Νάσρ.

Όσοι εκτοπισμένοι είχαν βρει καταφύγιο στο Αλ Σίφα αναγκάζονται να φύγουν και από εκεί μετά τους βομβαρδισμούς.

«Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε. Δεν υπάρχουν λόγια. Είδαμε τον θάνατο με τα μάτια μας».

Ακόμα και ο δρόμος της φυγής όμως είναι στρωμένος με εμπόδια.

Παλαιστινιακά μέσα αναφέρουν πως τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ισραηλινά πυρά χτύπησαν τον δρόμο από τον οποίο προσπαθούσαν να φύγουν.

Ο Ισραηλινός στρατός επιμένει:

«Η έξοδος γίνεται με οργανωμένο τρόπο για όσους μένουν στην Γάζα. Με τρόπο που δεν επηρεάζει τις μάχες. Καλυτερεύει την κατάσταση. Γιατί στο τέλος, εκατό χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν προς τα νότια τις τελευταίες δυο ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού.

Σε βίντεο που μεταδίδει το Al Jazeera, νοσοκόμοι και γιατροί προσπαθούν να βοηθήσουν τραυματίες ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, με κίνδυνο της ζωής τους.

Χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν μέσα στην Γάζα και χτυπούν στόχους της Χαμάς. Όπως λέει το Ισραήλ, ο στρατός ελέγχει πλέον ολόκληρη η Βόρεια Γάζα, μετά από σκληρές μάχες και ανελέητους βομβαρδισμούς.

Όπως λένε χτύπησαν ξενοδοχείο στις ακτές της Γάζας, στο οποίο είχαν οχυρωθεί εξτρεμιστές της οργάνωσης.

«Κάνετε πολύ καλή δουλειά. Δίνετε το φως στις δυνάμεις μας. Προχωράμε και δεν σταματάμε μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ .

Η Χαμάς απαντά, ανεβάζοντας αυτό το βίντεο με πυραύλους της οργάνωσης να εκτοξεύονται από την Γάζα προς το Ισραήλ.

Μιλώντας στο BBC, ο Εμανουέλ Μακρόν ρίχνει τα βέλη του προς το Ισραήλ, για τα χτυπήματα σε αμάχους.

«Από την πρώτη μέρα, με αυτή την αντίδραση και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας ακριβώς επειδή είναι δημοκρατική χώρα, θα έπρεπε να υπακούει τους διεθνείς νόμους, τους κανόνες δικαίου και τους διεθνείς ανθρωπιστικούς κανόνες. Μέρα με τη μέρα, αυτό που βλέπουμε είναι ένας μόνιμος βομβαρδισμός αμάχων στην Γάζα. Πιστεύω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε όλη την ιστορία. Αλλά πιστεύω πως η μόνη λύση που έχουμε είναι η εκεχειρία».

Πάνω από έντεκα χιλιάδες είναι πλέον οι νεκροί στην Γάζα, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Σχεδόν οι μισοί είναι παιδιά.


Πηγή