photo 5827995326609474708 y 1.jpg
photo 5827995326609474708 y 1.jpg

Για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν και την κατάσταση στην Μέση Ανατολή μίλησε αρχικά ο κ. Μπαλτζώης.

«Ήδη στο Ιράν βλέπουμε σκληρές απαντήσεις, έχουν γίνει συμβούλια από τα ειδικά στελέχη της κυβέρνησης. Θέλουν να απαντήσουν και αν απαντήσουν θα αρχίσει το Πινγκ Πονγκ. Θα απαντήσει και το Ισραήλ σίγουρα. Η Αμερική δεν θέλει να συνεχιστεί αυτό γιατί θα έχει παγκόσμιες επιπτώσεις. Ούτε η Σαουδική Αραβία θέλει, γιατί είναι και κοντά. Το Ιράν δεν είναι αμελητέα δύναμη, δεν μπορεί να καταστραφεί στρατιωτικά. Είναι μια τεράστια χώρα με πολύ στρατό. Μόνο με πυραυλικά και αεροπορικά χτυπήματα μπορεί να γίνει ο πόλεμος», είπε αρχικά.

«Το Ισραήλ όπως λέει δεν χρησιμοποίησε τον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας αλλά έφυγε από Συρία με 100 αεροσκάφη με δυο ανεφοδιασμούς στον αέρα, F-15, F-35, και είχαν πλοηγούς τα F-16. Ήταν σοβαρό το χτύπημα, χτύπησαν βάσεις με αεροπορικά συστήματα S-300, πυραύλους και ραντάρ και χτύπησαν και μια μυστική αεροπορική βάση όπου εκεί κατασκευάζονται πύραυλοι», συνέχισε ο κ. Μπαλτζώης.

Που μπορεί να οδηγήσει η συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν

Από την μεριά της η Τουρκία είναι ξεκάθαρο ποια πλερά υποστηρίζει.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σε ποιά ατζέντα θα κινηθούν όταν έρθει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

Οι δύο πλευρές θέλουν να προχωρήσουν σε έναν ουσιαστικό διάλογο ωστόσο ψάχνουν έναν τρόπο για να μην προκαλέσουν το “εσωτερικό” κοινό και την εσωτερική επικαιρότητα.

Είναι δύσκολο η Τουρκία να αλλάξει στάση καθώς στην Τουρκία κατηγορούν ήδη τον Ενρτογάν, ότι εμφανίζεται “υποχωρητικός”.

Οι κόκκινες γραμμές είναι ξεκάθαρες από την πλευρά της Ελλάδας.


Πηγή