Στον πόλεμο Ισραήλ -Χαμάς συνεχίζονται οι ανελέητοι βομβαρδισμοί και οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα με τις ισραηλινές δυνάμεις να έχουν βάλει στο στόχαστρο τα νοσοκομεία όπου στοιβάζονται χιλιάδες τραυματίες, ασθενείς και άμαχοι.

Το Τελ Αβίβ επιμένει ότι τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας χρησιμοποιούνται ως κέντρα επιχειρήσεων και καταφύγια της ηγεσίας της Χαμάς, ωστόσο οι δυτικοί σύμμαχοι του Νετανιάχου τον καλούν να σταματήσει τη σφαγή παιδιών και γυναικών που αποτελούν την πλειοψηφία των θυμάτων των βομβαρδισμών.

Ο απεσταλμένος του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης, μετέδωσε ότι μέσα στην Λωρίδα της Γάζας αλλά και γύρω από αυτήν παραμένουν τα άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού.

Εδώ και τέσσερις εβδομάδες είχαν στείλει το μήνυμα οι Ισραηλινοί ότι ο στόχος τους δεν είναι άλλος από τα τούνελ της Χαμάς, που όπως ισχυρίζονται βρίσκονται κάτω από το νοσοκομείο της Αλ Σίφα.

Οι δυνάμεις του Ισραήλ βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από το νοσοκομείο της Αλ Σίφα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Παράλληλα, στο Τελ Αβίβ καθημερινά συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Η Βελίκα Καραβάλτσιου, απεσταλμένη του MEGA στο Τελ Αβίβ ανέφερε ότι πριν από λίγο ολοκληρώθηκε μία διαμαρτυρία πολιτών, ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση για την επιστροφή των ομήρων.

Τα αραβικά μέσα γράφουν ότι είναι σε εξέλιξη μία ακόμα διαπραγμάτευση, το ενδεχόμενο δηλαδή να υπάρξει μια ανταλλαγή 100 ομήρων με 100 κρατούμενους παλαιστινιακής καταγωγής.


Πηγή