Υλικά:

1 έτοιμη ζύμη για τάρτα

3 κ.σ. μουστάρδα

500 γραμμ. ντομάτες

50 γραμμ. φέτα

λίγα κλωναράκια θυμάρι

1 κρόκος αβγού

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κομμάτια. Τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο, αλατίζετε και τις αφήνετε για 15′. Στη συνέχεια τις στραγγίζετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Απλώνετε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα. Αλείφετε τη ζύμη με τη μουστάρδα, αφήνοντας ένα κενό των 4 εκ. στις άκρες.

Τοποθετείτε τις ντομάτες στη ζύμη. Με τα δάχτυλά σας πιάνετε τις άκρες της ζύμης και τις γυρίζετε προς τα μέσα.

Πασπαλίζετε την τάρτα με θυμάρι και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Με ένα πιρούνι χτυπάτε το αβγό και αλείφετε τις άκρες της ζύμης με ένα πινέλο. Ψήνετε την τάρτα για 30′.

Στα 15′ πασπαλίζετε την τάρτα με τριμμένη φέτα και συνεχίζετε το ψήσιμο.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, περιχύνετε την τάρτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή και κρύα.


Πηγή