Σειρά ενεργειών θωράκισης των πολιτών και των επαγγελματιών της Ηλείας και της Αχαΐας λαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή δύο νέα κρούσματα ελονοσίας σε Έλληνες πολίτες στην περιοχή μεταξύ των δύο νομών. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες διεξήχθη σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας με την παρουσία κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ και των διευθύνσεων Υγείας των δύο νομών για τον καθορισμό της λήψης των απαραίτητων μέτρων, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες της περιοχής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο πολίτες νοσηλεύτηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και ήδη η θεραπεία τους εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Τη Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στην Κάτω Αχαΐα, στην οποία έχουν προσκληθεί όλοι οι αιρετοί των δύο νομών, αγρότες και κτηνοτρόφοι, καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης ώστε να μην εμφανιστούν άλλα κρούσματα και να μην προκύψει πρόβλημα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Υλοποιείται το πλάνο αντιμετώπισης

Όπως τόνισε στην εφ.«Πατρίς» ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πρόσθεσε ότι ήδη έχει ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του θέματος.

«Σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουμε καταρτίσει το πλάνο πρόληψης και αντιμετώπισης των μολυσματικών νοσημάτων για την περιφέρεια, και ήδη από έχει προγραμματιστεί η πρώτη ενημερωτική συνάντηση με φορείς για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα», ανέφερε σχετικά στην εφ. «Πατρίς» ο κ.Χαροκόπος.

Μάλιστα, σήμερα αναμένεται και η κατακύρωση του διαγωνισμού για τον ψεκασμό για την καταπολέμηση των κουνουπιών, καθώς είναι ο κύριος φορέας μετάδοσης της ασθένειας. Ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Λάμπης Αριστειδόπουλος, τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ότι ήδη έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

patrisnews.com