Μια καταπληκτική συνταγή για λεμονόπιτα


100 γρ. βούτυρο
1 κούπα και 3/4 της κούπας αλεύρι
500 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 λεμόνια
3/4 της κούπας χυμό λεμονιού
4 αυγά
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την βάση:

Χτυπάμε στο μίξερ την μία κούπα από το αλεύρι με τα 100 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα από το ένα λεμόνι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 24 εκατοστά και απλώνουμε την ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση:

Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε με το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι και τον χυμό από τα λεμόνια. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο όπου έχει μισοψηθεί η ζύμη της βάσης και απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση.

Τοποθετούμε πάλι το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ακόμα ανάλογα με τον φούρνο.

Βγάζουμε την λεμονόπιτα από τον φούρνο και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.