Μήλα φούρνου με κανέλα και σταφίδα
Υλικά για 2-4 άτομα
- 4 κόκκινα μεγάλα μήλα
- 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Από 1 ρίζα τζίντζερ ελάχιστη τριμμένη (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
- 1 -2 ξυλάκια κανέλας ή 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα σε νιφάδες
- 100 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
- προαιρετικά 2 κουβερτούρες
Εκτέλεση
- Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε ένα – ένα τα μήλα και τα καθαρίζετε ολόκληρα.
- Τα βάζετε σε ένα ταψί και τα περιχύνετε με το χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, το κόκκινο κρασί και την κανέλα.
- Έπειτα ρίχνετε τα ξύλα κανέλας στον κρασοχυμό και θρυμματίζετε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα.
- Τα βάζετε στο ταψί και αφήνετε τα μήλα να ψηθούν για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω – κάτω).
- Αφού τα βγάλετε από το φούρνο λιώνετε αν θέλετε κουβερτούρα σε μπέν μαρί και περιχύνετε τα μήλα.