Ο «Βασιλιάς» στον θρόνο του. Ο Μίλτος Τεντόγλου στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Εκεί που ανήκει.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στη Γλασκόβη, χάρη στο παλικάρι από τα Γρεβενά. Ο Γιώργος Πομάσκι παρακολουθεί συγκινημένος!

«Χρυσός» για δεύτερη συνεχόμενη φορά

«Χρυσός» για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Κάνει 10 τα μετάλλια του σε μεγάλες διοργανώσεις.

«Και να έχανα δεν θα με ενοχλούσε γιατί οκ είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά εγώ έχω τα μάτια μου στραμμένα πιο πολύ στον ανοιχτό. Ο κλειστός μου πήγε καλά και συνεχίζουμε».

Σε έναν αγώνα που είχε σασπένς, καθώς η κόντρα του με τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι κράτησε μέχρι το τέλος, ο Έλληνας πρωταθλητής με 8,22 μ. τα κατάφερε ξανά.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία.

«Ήθελα να κάνω μια επίδοση από αυτές που μου αρέσουν. Στο 8,40 – 8,50. Αλλά ο πρωινός τελικός ήταν απλά πολύ δύσκολος για μένα προσωπικά».

Στο ξενοδοχείο, τα μέλη της αποστολής και η οικογένεια του τον υποδέχθηκαν με μια μεγάλη αγκαλιά και ένα θερμό χειροκρότημα.

Φωταγωγήθηκαν τα Γρεβανά για τον Μίλτο Τεντόγλου

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γρεβενά, με απόφαση του Δημάρχου φωταγωγήθηκε όλη η πόλη.

«Το παιδί τιμάει τα Γρεβενά, τι να σας πω; Είναι το χρυσό παιδί των Γρεβενών».

Και τώρα ο Μίλτος βάζει πλώρη για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στη Ρώμη, αλλά και το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Γιόρτασε το χρυσό μετάλλιο σε… fast food

Σε ένα fast food γιόρτασε τη νίκη του μαζί με τη μητέρα του, την αδελφή του αλλά και τους φίλους του ο μεγάλος αθλητής.

Την επομένη του θριάμβου του ο 25χρονος πρωταθλητής ακολούθησε την… πεπατημένη! Ό,τι δηλαδή είχε κάνει και στο Τόκιο, μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μένοντας στο δωμάτιο του και παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το ίδιο έπραξε και στη Γλασκώβη παραμένοντας πολλές ώρες στο δωμάτιο του.Πηγή