Όλοι οι κηδεμόνες σκυλιών έχουμε κατά καιρούς φλερτάρει με την ιδέα να φωνάξουμε τον τετράποδο φίλο μας στο κρεβάτι καθώς πηγαίνουμε για ύπνο. Κάποιοι από εμάς το έχουμε ήδη κάνει πράξη και το έχουμε καθιερώσει ως καθημερινή μας συνήθεια. Μερικοί κηδεμόνες σκυλιών, ωστόσο, όσο και αν θέλουν να απολαύσουν τον ύπνο τους μαζί με τον τετράποδο φίλο τους, φοβούνται εξαιτίας όσων ακούγονται για αυτή τη συνήθεια. Πολλάκις έχει χαρακτηριστεί ως «βρώμικη» και ανθυγιεινή ενώ έχει επίσης υπονοηθεί πως μειώνει την ποιότητα του ύπνου. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αντιθέτως, οι λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε κανείς να το δοκιμάσει είναι αρκετοί και κάτι παραπάνω από πειστικοί.

Έλεγχος του στρες και του άγχους

Η ύπαρξη ενός σκυλιού στο κρεβάτι αυτόματα εξαλείφει το στρες και το άγχος. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αφενός η παρουσία τους δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας, αφετέρου τα ζώα αποτελούν μια τεράστια πύλη επαφής με την ουσία, την πραγματικότητα. Και αυτό μπορεί να φανεί χαλαρωτικό και γιατί όχι λυτρωτικό από αρνητικές σκέψεις και εκείνα τα αγχωτικά νοητικά σενάρια που μας ταλαιπωρούν πριν τον ύπνο.

Αντιμετώπιση της αϋπνίας

Το στρες και το άγχος αποτελούν τις βασικές αιτίες της αϋπνίες. Καθώς λοιπόν τα ζώα συμβάλλουν στην καταπολέμηση των δύο αυτών εχθρών του ύπνου μας κατ’επέκταση βελτιώνουν και την ποιότητα του.

Υψηλότερη θερμοκρασία

Η ύπαρξη του κατοικίδιου μας στο κρεβάτι, εκ των πραγμάτων προκαλεί και περισσότερη θερμότητα. Ειδικά το χειμώνα αυτό μπορεί να φανεί εξαιρετικά απολαυστικό και για εσάς αλλά και για το σκυλί σας, ειδικά εάν είναι κουτάβι, ηλικιωμένο ή αν ανήκει σε κάποια φυλή η οποία δεν είναι πολύ ανεκτική στο κρύο. (πχ. Miniature Pinscher, Pit bull κ.α)

Καταπολέμηση της κατάθλιψης

Η ιδέα της ανιδιοτελούς αγάπης που προσφέρει ένα ζώο σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης που απαιτεί ο ύπνος μαζί του, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης καθώς και στην καταπολέμηση του αισθήματος της μοναξιάς που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους στην εποχή μας.

Είναι καλό για το σκυλί

Είναι δεδομένο ότι σε όσο περισσότερη επαφή έρχεται μαζί σου το κατοικίδιο σου τόσο πιο ευτυχισμένο είναι. Αν λάβεις υπόψη σου και το γεγονός ότι ο ύπνος με το κατοικίδιο σου συμβάλλει στο να αισθάνεται περισσότερο ασφαλές μαζί σου θα καταλάβεις πως το να κοιμάστε αγκαλιά είναι μια συμφωνία συμφέρουσα και για τους δύο.

Η επαφή με τα ζώα συμβάλλει στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης αλλά και της αυτοεκτίμησης. Ο ύπνος δε μαζί τους αποδεικνύει την αγάπη και την τρυφερότητα μας προς αυτά. Από εκεί και πέρα βέβαια, είναι αυτονόητο πως αυτή είναι μια συνήθεια που απαιτεί οργανωτικές ικανότητες στην καθαριότητα. Εάν είσαι σε ετοιμότητα να δώσεις αυτό τον «όρκο», δοκίμασε το χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πηγή: savoirville.gr