Είναι γεγονός ότι με το πέρασμα του χρόνου, ενδεχομένως να παρατηρούμε αλλαγές στα μαλλιά. Π.χ. γίνονται πιο λεπτά, μπλέκονται εύκολα και κάνουν κόμπους, χάνουν τη λάμψη και τη ζωντάνια τους. Οι ειδικοί εξηγούν ότι όπως ακριβώς γερνάει το δέρμα του προσώπου, έτσι συμβαίνει και με το τριχωτό. Η δομή του υφίσταται αλλαγές, ο μεταβολισμός του επιβραδύνεται με αποτέλεσμα να προκαλεί αλλαγές στην ποιότητα της τρίχας. Ποια είναι τα 6 σημάδια που μαρτυρούν ότι τα μαλλιά μας γερνάνε; Και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Γήρανση μαλλιών: Τα συμπτώματα

* Γίνονται πιο θαμπά

* Η τρίχα γίνεται σταδιακά πιο λεπτή και αδύναμη

* Αποκτάει άγρια υφή

* Το φριζάρισμα γίνεται πιο έντονο

* Δεν πειθαρχούν εύκολα

Πώς θα καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την ηλικία των μαλλιών μας;

Για να αναζωογονηθεί η γερασμένη τρίχα, είναι απαραίτητες δύο παράλληλες στοχευμένες δράσεις. Αφενός στο τριχωτό της κεφαλής για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα ευνοεί την ανάπτυξη πιο δυνατής τρίχας. Αφετέρου στην επιδιόρθωση του μήκους της τρίχας.

Τips αντιγήρανσης των μαλλιών

# Κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, είτε με κάποιο έλαιο είτε χωρίς. Ετσι τονώνουμε την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση της περιοχής, με αποτέλεσμα οι θρεπτικές ουσίες που του προσφέρουμε να διεισδύουν σε αυτό βαθύτερα. Δείτε εδώ τον τρόπο.

# Επιλέγουμε συνθέσεις κατάλληλες για τις ανάγκες των μαλλιών μας, με αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες. Οι παράγοντες αυτοί διεγείρουν τη λειτουργία του τριχωτού και το προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες.

#Χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε conditioner μετά το λούσιμο. Επίσης είναι απαραίτητη και μία θρεπτική μάσκα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

# Αποφεύγουμε όσο μπορούμε το θερμό στάιλινγκ. Αν δεν είναι εφικτό, τα στεγνώνουμε στη μέτρια σκάλα και ακολουθούμε αυτές τις οδηγίες.

# Ενισχύουμε τον οργανισμό με πολύτιμες ουσίες προκειμένου να δυναμώνει το τριχωτό και τις ρίζες. Ετσι εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, πρωτεϊνες, βιοτίνη και ψευδάργυρο.

#Κάνουμε στο κομμωτήριο εξειδικευμένες θεραπείες, οι οποίες προσφέρουν εντυπωσιακή ανανέωση στο τριχωτό και τα μαλλιά. Ο κομμωτής ανάλογα με την περίπτωση χρησιμοποιεί συστατικά, όπως π.χ. αμινοξέα, υαλουρονικό νάτριο, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της κερατίνης, και παράλληλα αυξάνουν το πάχος της τρίχας.


Πηγή