Μοναστηριακοί αλμυροι λουκουμάδες με σάλτσα αμυγδάλου!
Η μοναστηριακή κουζίνα είναι γεμάτη εκπληκτικές συνταγές. Οι μοναχοί χρησιμοποιώντας απλά και αγνά υλικά δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως οι εκπληκτικοί αλμυροί λουκουμάδες! Ένας εκπληκτικός μεζές!
Αλμυροί λουκουμάδες φουσκωτοί τραγανοί, υπέροχοι με σάλτσα αμυγδάλου που δύσκολα σταματά κανείς μόνο σε έναν!!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τους αλμυρούς λουκουμάδες είναι:
1/2 κιλο μυδια καθαρισμένα
1 κουπα φαρινα
1 κουτακι μπυρα
πιπερι
1 κουταλια μουσταρδα απαλή
1 κουταλιά μελι
2 κουταλιες ψιλοκομμένο ανηθο
Για τη σάλτσα
2 φλιτζάνια αμύγδαλά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
Πώς φτιάχνουμε τους μυδολουκουμάδες:
Φτιάχνουμε τον χυλο.Στο αλευρι ανακατευουμε το πιπερι και ριχνουμε σιγα σιγα την μπυρα.Ανακατευουμε να γινει χυλος και προσθέτουμε την μουστάρδα και το μέλι.Τελος ανακατευουμε τν ανηθο.Ριχνουμε τα μυδια μεσα στον χυλο. Τηγανιζουμε σε μπολικο καυτο λαδι ριχνοντας κουταλιες απο το μειγμα(μυδια και χυλος) γυρίζοντας να τηγανιστουν και απο τις δυο πλευρές.
Πώς φτιάχνουμε τη σάλτσα:
Χτυπάμε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή.